Понякога наистина мразя старите HP машини. Верно, че са интелигентно и красиво направени, но как да не се изнерви човек, когато махне 2 ECC DIMM памети по 64МБ, сложи 4 нови по 128МБ (благодарение на Димитър Василев от bg.freebsd.org), и машината започне да плюе грешки, че не можело то така - записаните в CMOS-а стойности за размер и разположение на паметите е различен от този, който вижда в момента.
И та така - в крайна сметка в момента jabber.minus273.org е долу, защото не мога да бутна машината. Ако продължи така упорито да се противи, ще се наложи да върна старите памети (2x64МБ) и да изчакам до след Нова Година.

Редакция: Сървъра работи от 15:10 на 28 декември 2007г. За съжаление, обаче, не успях да подкарам всички памети - оказа се, че поне един (а може би и два) от общо четирите слота за памет са дефектирали. Това означава, че мога да сложа само 2x128МБ памет, тъй като това е PII-клас система, а там паметите вървяха по чифтове (ако помня добре).
В резюме - ако някой има на разположение, или има представа откъде, или пък може да се свърже с друг човек, който знае как да намеря системен софтуер за HP NetServer LHII (Model 1, този с 2xKlamath 300MHz), нека се обади, за да опитам още няколко неща.
Ако не се намери такъв човек, значи има малко свободни памети за раздаване. :/